Pomerančový olej

Esenciální olej se svěží, typickou, ovocnou vůní je v aromaterapii využíván k osvěžení, posílení a jako prostředek proti depresím. Je velmi často využíván v kosmetických přípravcích, oblíbený je zejména v masážních, koupelových a tělových olejích, je doporučován pro mastnou a zralou pleť. Olej je mírně fototoxický, není tedy vhodné vystavovat se přímému slunci po aplikaci na kůži.

Bebutter ingredience pomeranč